Tekst alternatywny
Tekst alternatywny


Het productie proces bij Kw”De nieuwedijk”v.o.f wordt bijna alles in eigen beheer gedaan voor de kwaliteit te waarborgen. De jongen plantjes worden in jiffy pluggen aan geleverd bij de planten kweker vandaan. Als de jongen plantjes worden aan geleverd worden ze eerst gecontroleerd op een groot aantal punten. Als alles vol doet aan de eisen worden ze geplant aan de oppotmachine.
De planten worden geplant in plastic potten gevuld met kokos, na het planten worden ze via de ketting baan naar de plaats van bestemming getransporteerd.Waar ze in het teeltsysteem ge plaats worden en aan het water systeem gekoppeld worden. Na zo’n 6 a 8 weken kunnen de eerste bloemen geoogst worden. 6 dagen per week worden de bloemen geoogst en verwerkt door vakkundig personeel. Er wordt altijd door een vast ploeg medewerkers geoogst en gesorteerd om de kwaliteit te waarborgen. Nadat de bloemen geoogst zijn worden ze via een kettingbaan automatische naar de verwerkingsruimte gebracht. De geoogste bloemen worden binnen het uur gesorteerd, verwerkt en in het water gezet. De verwerking ruimten kan in de drukke tijd zo’n 24.000 bloemen per uur verwerken.
De bloemen worden na het invoeren in de bosmachine gecontroleerd door camera’s op de lengten en rechtheid van de steel en de diameter van de bloem. De bloemen die te kort of te klein zijn worden er automatische uit geflipperd, en zo kunnen wij de grote uniforme party germini’s leveren van top kwaliteit die u van ons gewend bent.
De bloemen worden standaard gebost op 20 stelen, of op aanvraag afwijkende aantallen.Nadat de bloemen gebost zijn worden ze in de veiling containers ge plaats, en op karren gezet.Einde van de dag worden alle bestellingen en de veiling karren transpoort gereed gemaakt.Zodat ze s’avond getransporteerd kunnen worden naar de verschillende aflever locatie ’s.Alles wordt door Monkey-Flower zelf getransporteerd naar de locatie ’s,zo houden we alles onder controle. De bloemen die niet rechtstreeks worden afgezet worden geveild op Flora Holland vestiging Aalsmeer. Op die manieren worden de miljoen stelen van Monkey-flower verhandeld.
Wij doen om de 2 jaar alle planten ruimen en alles weer opnieuw aanplanten ivm de hoogstaande kwaliteit die wij willen leveren. Het Gehelen bedrijf wordt dan geruimd , alle planten en de kokos waar de planten in groeien worden versnippert er verwerkt tot compost.
Nadat alles is versnipperd en aan geveegd word het gehelen waren huis van binnen uit gespoten en ontsmet. Daarna worden alle druppel slangentje vervangen voor nieuwe ivm ziektes en bacteriën.
Nadat alle slangentje weer vervangen zijn kan het bedrijf weer vol gereden worden met nieuwe planten en er weer 2 jaar geteeld worden.
Dit is het productie proces in het kort uit gelegd bij Kw”De nieuwedijk”v.o.f/Monkey-Flower.
Voor vragen of bezoek kunt u contact opnemen met:

Marck: 0031646086765

Of @ naar: info@monkey-flower.nl