Tekst alternatywny
Tekst alternatywny


Het bedrijf Kw Nieuwedijk v.o.f/Monkey-Flower is een moderne gerbera kwekerij met een glas oppervlakte van 36080 m2, verwerkingruimte van 650 m2 en een technische ruimte van 800m2. Wij maken gebruik van alle moderne technieken om een continu hoogstaand kwalitatief product neer te zetten. Dat alle veildagen word aangevoerd op de klok van Flora Holland Aalsmeer.En via rechtstreekse afzet ook op andere vestigingen..Alle warmte en bijna alle stoom die wij verbruiken word door middel van wkk’s opgewekt. Er staan 2 wkk’s beide een catepailer, 1 van 1 megawatt en 1 van 1.6 megawatt. De uitlaat gassen worden door middel van een rookgasreiniger omgezet in co2. Deze meststof wordt gebruikt voor de groei van de 225500 planten. Op deze manier doen wij het milieu niet belasten en doen wij alles gebruiken wat er vrij komt bij het energie proces. Alle warmte die vrij komt en niet gelijk nodig is doen we op slaan in de buffertank. Zodat we het later kunnen gebruiken wanneer er warmte vraag is. De uren dat we zelf geen stroom vraag hebben, maar wel warmte en co 2 vraag hebben. Wordt de stroom verkocht aan het net. En bij een stroom tekort doen we de stroom inkoop.


Wij maken het jaar rond gebruik van assimilatie lampen, voor de constante hoogstaande kwaliteit te kunnen leveren.Er hangt over het hele bedrijf zo’n 11 duizend lux. Dit is in de gerbera teelt uitzonderlijk veel.Onze assimilatie lampen hangen zo’n 2 meter boven de bloemen, zodat de bloem warm blijf en zo de botryties geen kans krijgt. En zo de hoogstaande kwaliteit kunnen waarborgen.

Al het regen water wordt opgeslagen, zodat we in de warme periode genoeg water op voorraad hebben. We hebben basin van 7500m3 en als die leeg is maken we gebruiken van een omgekeerde osmose. Via een computer gestuurde water unit maken we het water in de juiste voedingsamenstelling. Alle gerbera planten staan per stuk in plastic pot gevuld met grove kokos. Iedere plant heeft zijn eigen druppelaar waar ze het voedingswater via krijgen. Al het voedingswater wat de plant niet gebruikt loopt via de opvang goten terug naar de drain tank. Waar het water uit word gezogen en op nieuwe word verhit en klaar word gemaakt voor hergebruik.